• Bank
    Technológia
       Irodánk a technológia terület legmagasabbra értékelt független irodája - Legal500 EMEA 2020   

Technológia

A technológia egy fiatal, pulzáló, mindig változásban lévő terület. Vele a jövő van jelen az irodánkban.

Megfelelni a kor technológiai kihívásainak

A mai kor embere nyakig ül a technológiában, gondoljunk csak az okos telefonokra, a szofisztikált algoritmusokra, robotokra, vagy mesterséges intelligenciára. Jogi szempontból itt nagyon ébernek kell lennünk, hiszen a technológia gyorsabban fejlődik, mint a jogi szabályozás, ezért a kérdésekre sokszor nincsenek egyértelmű válaszok. Ezért a tanácsadás során mindig rugalmasak és kreatívak vagyunk.

A technológiai tevékenység kiszervezése

A szédítő technológiai fejődésnek köszönhetően a cégek ma már számtalan feladatot szerveznek ki világszerte. Egy-egy kiszervezési folyamatnak a jogi rendezése egy komplex szerződésrendszer elkészítését igényli. Külön kihívást jelent egy-egy szerződésrendszer elkészítése például pénzintézetek, biztosítók vagy energiaszolgáltatók esetén, ahol az iparágban található szabályozásnak és hatósági elvárásoknak is meg kell felelni.


 

Évtizedes tapasztalat

Ennek a fiatal iparágnak a jelenléte évtizedekben és nem évszázadokban mérhető. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az iparág megjelenése óta segítjük ügyfeleinket.

 

Benne vagyunk a sűrűjében

A világ egyik legismertebb technológiai vállalatát képviseljük évek óta, ezért naprakészek vagyunk, mind a technológiai ismeretek, mind az ehhez kapcsolódó jogi szabályozás terén.

 

Komplex tanácsadás

Egy-egy technológiai fejlesztés vagy szerződésrendszer kapcsán általában megvizsgáljuk az adatvédelmi, fogyasztóvédelmi, versenyjogi, médiaszabályozási, reklámjogi és kereskedelmi jogi vonatkozásokat is.


 

Dr. Varga János Tamás

„Ügyfeleink közül sokan az IT szektor élvonalában vannak, így nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk nyújtott jogi szolgáltatás a legmagasabb színvonalon történjen.”


vargajt@vjt-partners.com

 

Dr. Várady Endre

„Ez egy olyan terület, ahol mindig naprakésznek kell lenni. A technológia a jövőbe rohan, és a jogi szabályozásnak lendületesen követnie kell az újításokat.


varadye@vjt-partners.com

Rólunk mondták ügyfeleink

Legal500 2022

„Abszolút első osztályú csapat, kitűnő szolgáltatással és szakmai tudással. A modern technológia megértésének birtokában vannak, és tanácsadásuk mindig személyre szabott. Teljesen megbízunk bennük ügyvédként, és üzleti tanácsadóként is."

Legal500 2022

„Belényi Andrea hozzáértéséhez a megfelelési kérdésekben nem férhet kétség. Megbízható, pontos, és kitűnően kezeli a problémákat. Jó kedve és barátságos személyisége még a nyomasztó helyzeteken is átsegíti az ügyfeleket.”

Chambers Europe 2022
Chambers Europe, 2022

„A VJT ügyvédei nemcsak jogi tanácsadóink, hanem üzleti partnereink is.”

Chambers Europe 2022
Chambers Europe, 2022

„Várady Endre vállalkozásbarát tanácsadó, aki mindig a tökéletes megoldásra törekszik.”

Legal500 2021

„Egyszerűen mindent megoldanak, és emberileg is nagyon jó együtt dolgozni velük. Ilyen magas szintű jogi tanácsadással máshol nem találkozom."

Legal500 2021

„Egyszóval jellemezve: elsőosztályú csapat. Olyan plusz érteket adnak üzleti projektjeinkhez, amelyek elengedhetetlenek a növekedéshez.”

Legal500 2021
Chambers Europe, 2021

„A csapat tagjai nemcsak ismerik a magyar és európai joggyakorlatot, hanem alkalmazni is tudják. Érthetően, tömören, példákkal alátámasztva adnak jogi tanácsot.”

Chambers Europe 2021
Chambers Europe, 2021

„Kiváló a csapat kommunikációs ügyessége, mivel a jogi témákat nem jogásznyelven, hanem érthetően és világosan magyarázzák el. Munkájuk mind szolgáltatás, mind szakértelem tekintetében kiemelkedő minőségű.”

Hírek

A technológiai jogászok: ászok!

Legal500 EMEA 2021 // 2021. május

A Legal 500 értékelése és a kiadványban megjelent ügyfélvélemények alapján elmondhatjuk, hogy nálunk nem három, hanem több, mint egy tucat „muskétás” védi az ügyfelek érdekeit.

Kevés TMT csapat dicsekedhet ilyen magasra értékelt csapattagokkal: Varga János Tamást a Leading Individual-ek közé sorolja a kiadvány, Várady Endre pedig a Next generation partnerek között kapott helyet. Ezen a területen a legmagasabbra értékelt független magyar irodaként jegyez bennünket a kiadvány.

Részletek

Ha tavasz, akkor Chambers Europe ranking

Chambers Europe 2021 // 2021. április

Előkelő ügyfélkör és speciális tanácsadás jellemzi irodánkat ezen a szakterületen. A csapat a közismert blue-chip vállalatoknak van segítségére többek közt a GDPR-t, az adatvédelmet, és a reklámot érintő speciális kérdésekben. Az ügyfelek dicsérik a csapat kommunikációs ügyességét, és elmondták, hogy a jogi témákat nem jogásznyelven, hanem érthetően és világosan fogalmazzák meg. Elégedetten nyugtázták, hogy munkánk mind szolgáltatás, mind szakértelem tekintetében kiemelkedő minőségű.

Részletek

A Fehér Könyv: mérföldkő a mesterséges intelligencia szabályozásában

dr. Tamás Eszter Kata, dr. Várady Endre // 2021. január

Az EU Bizottsága azt vallja, hogy Európa az új forradalmi technológiák és a régi hagyományos értékek kontinense. Ezen szemlélet mentén készítette elő a mesterséges intelligenciáról szóló Fehér Könyvet. A könyv célja, hogy megteremtse a szükséges bizalmat és jogszabályi keretet, amely elengedhetetlen a mesterséges intelligencia szélesebb körű európai elterjedésének. Mivel a mesterséges intelligencia lassan, de biztosan meghatározó eleme lesz üzleti életünknek, a vállalkozásoknak érdemes figyelemmel kísérni a jogszabályi fejleményeket.

Részletek

Erős, precíz, kreatív és trendi

Chambers Europe 2020 // 2020. június

Igazi trendi csapat, folyamatosan megújulnak, szívesen tanulnak, és használják a legújabb technikai vívmányokat. Emellett nagyon megbízhatóak, gyorsan reagálnak és testreszabott megoldásokkal állnak elő a legbonyolultabb technológiai kérdésekben.

Várady Endre a tökéletes megoldásra törekszik. A felmerülő problémákat mélységeiben megdolgozza, és kiválóan kommunikál az ügyfelekkel. Adatvédelmi praxisa mellett a TMT szektorban nyújt tanácsadást kiemelt technológiai ügyfelek részére.

Varga János Tamás irodavezető partner igazi stratéga. Számba veszi a felmerülő lehetőségeket, és üzleti szempontú megoldásokat javasol.

Részletek

Irodánk a technológia terület legmagasabbra értékelt független irodája

Legal500 EMEA 2020 // 2020. május

A Legal 500 jogi irodákat értékelő kiadványa TMT területen a legmagasabbra értékelt független irodaként jegyez minket. Ügyfeleink, akik a szakma élvonalába tartoznak, kiemelték, hogy elsőrangú tudással rendelkező TMT és IT csapatunk folyamatosan a legmagasabb színvonalon dolgozik. Irodánk vezetőjét, Varga Jánost Tamás a legjobb szakemberek közé (Leading individual) sorolja a kiadvány, Várady Endre pedig a szakterület fiatal, a jövő csillagai (Raising stars) között kapott helyet.

Részletek