• Ingatlanjog
    INGATLANJOG

Mióta az ember elhagyta a paradicsomot, az ingatlankérdés folyamatosan jelen van mindannyiunk életében, legyen szó akár lakásvásárlásról, akár bérlésről. Ingatlanügyekben edzett csapatunk segít vásárlások, eladások, bérlések, bérbeadások vagy átvilágítások jogi ügyeinek teljes körű intézésében.

Az ingatlanjog három alappillére: alaposság, körültekintés, előrelátás

Magánszemélyek


Minél összetettebb egy ingatlannal kapcsolatos jogi munka, annál izgalmasabb. Voltunk már eladói és vevői oldalon, intéztünk többek között ajándékozással és bérléssel kapcsolatos ügyeket, valamint segítettünk harmadik országbeli ügyfeleink ingatlanvásárlásában is.

Vállalatok


Ha egy cég ingatlanügyeit intézzük, nagyon körültekintően járunk el. Sokszor szükség van előzetes jogi átvilágításra is, mert pontosan át kell látnunk az ingatlannal kapcsolatos jogok és kötelezettségek szövevényességét.

Csontvázak a szekrényben

Az ingatlanokkal kapcsolatos jogi munkák és ügyintézés során a hosszú távon gondolkodás elengedhetetlen. A vásárlás vagy eladás öröme sokszor elfeledteti velünk, hogy pontosan felmérjük az ingatlan állapotát, és kitérjünk az ezzel kapcsolatos felelősségek rendezésére. Egy jó szerződésnek tartalmaznia kell a legapróbb részleteket is. Gondolni kell arra, hogy mi lesz két, három, vagy sok év múlva.


Amikor megvettünk egy gyárat…

factory
Egyik külföldi ügyfelünk egy néhány évvel korábban épült húsfeldolgozó üzemet vásárolt, melynek magyar tulajdonosa csődeljárás alatt állt. Az ezzel kapcsolatos jogi ügyek intézése nagyon szerteágazó volt, beletartozott a teljes átvilágítás, így az üzemmel kapcsolatos támogatások átnézése, a minisztériumi ügyintézés és a tevékenységhez kapcsolódó engedélyek intézése. A több hónapos folyamat záró akkordja az üzemátadás volt, ahol közel kétszáz különféle gépet kellett beazonosítanunk és átvennünk az ügyfelünkkel együtt. A tizenkét órán át tartó átadás során a pincétől a padlásig végigjártuk az épületet, és csak egy ajtónál akadtunk el, amihez papíron két kulcs is tartozott, zár viszont egy sem.

Felkészültség, tapasztalat és üzleti szemlélet egy csapatban

Dr. Lovretity András

ingatlanjogi csoport tagja

„Az ingatlanokkal kapcsolatban nagyon sokat számít a tapasztalat. Felkészültek vagyunk, és mindenre gondolunk, hiszen rengeteg felmerülő problémával találkoztunk már.”

lovretitya@vjt-partners.com

Dr. Vezse Eszter

ingatlanjogi csoport tagja

„Az előre gondolkozás itt kiemelten fontos. Számba kell vennünk, és a szerződésekben tisztáznunk kell minden olyan eshetőséget, amely az adott ingatlannal a jövőben előfordulhat.”

vezsee@vjt-partners.com

Dr. Beck Nándor

ügyvéd

„Jogi tanácsadásunk ezen a területen is üzleti szemlélettel párosul. Az ügyfelek érdekeit és szándékait maximálisan figyelembe vesszük.”


beckn@vjt-partners.com

Ingatlanjoggal kapcsolatos kérdése van?