Hírek

Varga János Tamást a vezető magyar M&A ügyvédek közé sorolta a Who’s Who Legal

Who's Who LegalVarga János Tamást, a VJT & Partners Ügyvédi Iroda irodavezető ügyvédjét, a világ vezető M&A ügyvédei közé választotta a Who’s Who Legal kiadvány az ügyfelek és a versenytársak között végzett felmérés alapján.

A Who’s Who Legal a Law Business Research Ltd. kiadványa, amely a világ kiemelkedő ügyvédeit értékeli és mutatja be. Dr. Varga egyike azon három magyar ügyvédnek, akiket a világ 900 vezető M&A ügyvédei között említ a Who’s Who Legal 2014-es kiadványa.

Varga János Tamás hozzátette: „Megtiszteltetésnek érzem, hogy 2014-ben ismét a vezető M&A ügyvédek közé sorolt a kiadvány. A Who’s Who Legal kiadványban való szereplés is tovább erősíti vezető helyzetünket az M&A és társasági jog területén.” További információt a www.whoswholegal.com honlapon találhat.

Varga János Tamás a Citizenship by Investment & International Residence londoni konferenciáján tartott előadást

ibcVarga János Tamás, a VJT & Partners Ügyvédi Iroda irodavezető partnere a szervezők meghívására előadást tartott a Citizenship by Investment & International Residence 2013-as londoni konferenciáján.

Világszerte jelentősen nőtt az érdeklődés a szabad mozgás és a vagyonbiztonság iránt, így ezzel párhuzamosan létrejött a gazdasági alapú bevándorlással kapcsolatos gyakorlat és tapasztalat is. A felmerült igényekre adott válaszként különböző letelepedési- és vízum-programokat dolgoztak ki világ számos országában, valamint megjelent a befektetési alapon szerezhető állampolgárság intézménye is.

Részletek...

Természetesen a különböző letelepedési- és vízum-programok megjelenése számtalan kérdést vetett fel. Ezekre a kérdésekre keresték a konferencia résztvevői közösen a válaszokat azoknak, akik átfogó és aktuális képet szeretnének kapni a terület legvonzóbb lehetőségeiről. A konferencia során megvitatott kérdések főként a következő témakörökhöz kapcsolódtak:

  • Mit érdemes figyelembe venni a megfelelő letelepedési engedély, illetve állampolgárság megszerzését célzó program kiválasztása során?
  • Mekkora befektetés szükséges? Mennyire megbízható az adott jogrendszer?
  • Mennyi időt vesz igénybe a letelepedési engedély, illetve állampolgárság megszerzése?
  • Milyen adófizetési kötelezettség keletkezhet, és milyen adókedvezmények lehetségesek?
  • Melyek az ügyfelek körében népszerű országok?

Több mint 40 neves szakember előadásával és a 200 főt meghaladó hallgatóságával a Citizenship by Investment and International Residence konferencia volt az első és legfontosabb független rendezvény a témában.

"Izgalmas volt a magyar letelepedési államkötvény programról beszélni" mondta Dr. Varga. "A témában úttörőnek számítunk, ugyanis az első pillanattól kezdve dolgozunk a magyar programon”.

Hungarian Watch – a VJT & Partners Ügyvédi Iroda új negyedéves kiadványa

HW Autumn 2013A vezető magyar jogászokat összefogó VJT & Partners Ügyvédi Iroda örömmel tudatja új kiadványának, a Hungarian Watch első számának megjelenését. A Hungarian Watch egy negyedévente megjelenő kiadvány, amely átfogó és aktuális képet ad a magyarországi eseményekről, kiemelve a jog, a gazdaság, az üzleti élet és egyéb olyan területek friss híreit, amelyek jelentős hatással lehetnek a magyarországi piaci helyzet alakulására.

A Hungarian Watch elsősorban azoknak szól, akik befektetési szempontból tekintenek Magyarországra. A befektetési szempontú látásmód végigfut a kiadványon, bevezetve az olvasót a magyarországi üzleti élet rejtelmeibe, egyúttal rávilágítva az aktuális üzleti és befektetési lehetőségekre is.

Varga János Tamás, a VJT & Partners Ügyvédi Iroda irodavezető partnere a következőket tette hozzá: „Szoros együttműködést alakítottunk ki számos ügyvédi irodával, befektetővel a világ minden tájáról. Hiszem, hogy ez az új negyedéves kiadvány a segítségükre lesz abban, hogy jobb bepillantást nyerjenek a magyar üzleti világba, és rálássanak az új befektetési lehetőségekre Magyarországon.” A kiadvány a következő linken érhető el: Hungarian Watch Autumn 2013

A Legal 500 EMEA jogi szakkiadvány 2013-ban is „top tier” ajánlást adott a VJT & Partners ügyvédi irodának


Legal500A VJT & Partners örömmel tudatja, hogy a független, vezető nemzetközi jogi szakkiadvány, a Legal 500 az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régióban magasra értékelte az iroda munkáját a fő tevékenységi köreiben, és 2013-ban is “top tier” (felső kategória) szolgáltatónak ajánlotta.

A magyar szekció értékelésében az iroda az ajánlott kategóriába került a munkajog, a TMT, a vállalatfelvásárlás (M&A), a jogviták és az ingatlanjog területén is.

Varga János Tamást, a VJT & Partners irodavezető partnerét az M&A, a jogviták és a TMT területén javasolták, a munkajogban pedig vezető ügyvédként emelték ki. Bocskov-Szabó Dórát a munkajog területén nyújtott tevékenységéért említették meg.

Részletek...

A VJT & Partners csapata a vállalatfelvásárlás (M&A) területén a „minden szempontból kiemelkedő” szolgáltatásaiért részesült elismerésben, illetve a jogvitákat illetően az iroda „üzleti szemléletét” emelték ki. Varga János Tamást „kiváló jogászként” jellemezték, Bocskov-Szabó Dórát pedig „mélyreható ismeretei” és „a legmegfelelőbb megoldás megtalálása iránti elköltekezettsége” miatt méltatták.

Varga János Tamás, a VJT & Partners irodavezető ügyvéde, a következőképpen reagált a hírre: „az EMEA Legal 500 munkánkat méltató, független és magas színvonalú elismerése megerősíti azt a törekvésünket, hogy ügyfeleinknek prémium szolgáltatást nyújtsunk, és tevékenységünket mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten bővíteni tudjuk.”

Varga János Tamást vezető magyar M&A ügyvédként értékelte a Who’s Who Legal kiadvány

Who's Who Legal A VJT & Partners örömmel jelenti be, hogy Varga János Tamás irodavezető partnert vezető magyar M&A jogászként értékelte a Who’s Who Legal. A Who’s Who Legal a Law Business Research Ltd. kiadványa, mely a világ élvonalbeli ügyvédeit értékeli és rangsorolja.

Dr. Varga egyike azon két magyar jogásznak, akiket a világszerte elismert 890 M&A jogász között említ a 2013-as kiadvány.

A Who’s Who Legal szakkiadvány a gazdasági jog 31 különböző területén értékeli a legkiemelkedőbb gyakorló jogászokat és jellemzi a több mint 100 különféle jogrendszerben tevékenykedő ügyvédeket. További információ a kiadványról a www.whoswholegal.com honlapon érhető el.

Varga János Tamás így kommentálta a hírt: „Óriási elismerés számunkra ez az értékelés, mely megerősíti a VJT & Partners mint magyarországi, élvonalbeli, társasági joggal foglalkozó iroda pozícióját. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a kiadványban szerepelhetek.”

Doing Business in Hungary: a VJT & Partners új kiadványa

DOB2013 A VJT & Partners élvonalbeli magyar ügyvédi iroda nagy örömmel tudatja, hogy megjelent a „Doing Business in Hungary 2013” című kiadványa. A „Doing Business in Hungary 2013” egy olyan gyakorlati kézikönyv, amely elsősorban azon cégeknek és magánszemélyeknek szól, akik üzleti szemszögből tekintenek Magyarországra. Alapvető tudnivalókat tartalmaz azok számára is, akik céget szeretnének alapítani – vagy akiknek már működő cége van – Magyarországon.

A könyv egy három részből álló útmutató, amely bemutatja azokat a legfontosabb jogszabályi rendelkezéseket, amelyeket a magyarországi cégalapítás és működtetés során mindenképpen figyelembe kell venni. Emellett a kiadvány számos olyan egyéb területhez kapcsolódó kérdésre is választ ad, amelyek egy cég mindennapi működése során merülhetnek fel, mint például a szellemi tulajdonjoggal vagy a versenyjoggal kapcsolatos kérdések.


Részletek...

A kiadványt készítő jogászok az üzleti szemléletet helyezték előtérbe a szövegek megírásakor, ezért nem a száraz jogi nyelvezetet használták. A könyv tartalma így könnyen érthető, informatív, és számos olyan gyakran felmerülő kérdésre ad választ, amelyek egy magyarországi cég létrehozásakor, illetve működtetésekor merülnek fel.

„Igyekeztünk egy igazán gyakorlatias szemléletű kézikönyvet készíteni, amit mindig magánál tarthat az ember.” – hangsúlyozta Tukszár Edit, a kiadvány szerkesztője.

Varga János Tamás, a VJT & Partners irodavezető partnere a következőket tette hozzá: „Ez egy felhasználóbarát, gyakorlatias kézikönyv, amely könnyen kezelhető. Részletes tárgymutatót is tartalmaz az egyszerűbb eligazodás érdekében. Ugyanakkor a kiadvány jól illeszkedik az üzleti élet rendszeréhez is. A szerkesztés során ügyeltünk arra is, hogy az olvasó könnyen át tudja tekinteni azokat a nehézségeket is, amelyek egy magyarországi cég működtetése vagy alapítása során felmerülhetnek.”

A kiadvány a következő linken igényelhető: Doing Business

A Moscow Times Varga János Tamást idézi a magyar Letelepedési Államkötvény Programról szóló cikkében

The Moscow TimesA Moscow Times a napokban Varga János Tamást, a VJT & Partners irodavezető ügyvédét idézte egy, a magyar Letelepedési Államkötvény Programról szóló cikkében.

Az említett új program, amely 2012 decemberében indult, magyarországi letelepedési engedélyt kínál azon magánszemélyeknek, akik legalább 250,000 euró értékben fektetnek 5 éves lejáratú letelepedési államkötvénybe.

A cikk, amely 2013. február 4-én jelent meg, egyrészt az új jogszabály részleteit elemzi, másrészt a Programmal kapcsolatosan tavaly októberben megjelent hírek óta Oroszország, Közel-Kelet és Kína felől jelentkező érdeklődésre hívja fel a figyelmet.

A teljes cikk itt érhető el: The Moscow Times

A VJT & Partners irodavezető ügyvédének a magyar Letelepedési Államkötvény Programmal kapcsolatos nyilatkozata a The Times-ban

The TimesVarga János Tamás nemrég a The Times cikkében nyilatkozott a magyar Letelepedési Államkötvény Programról. Az említett új program, amely 2012 decemberében indult, magyarországi letelepedési engedélyt kínál azon magánszemélyeknek, akik legalább 250,000 euró értékben hajlandók magyar 5 éves lejáratú letelepedési államkötvénybe fektetni pénzüket.

A cikk, amely 2013. január végén jelent meg a The Times-ban, a különböző európai, befektetési alapú tartózkodást kínáló programokat vizsgálja, valamint azt a nagyfokú érdeklődést, amelyet Kína-szerte generáltak ezek a programok. Varga János Tamás kiemelte, hogy a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező üzletemberek és befektetők sokkal könnyebben tudnak az EU-ban is üzleti tevékenységet folytatni.

A teljes szöveg itt érhető el, azonban a cikk elolvasásához regisztrálni szükséges a Times weboldalán.

Focus Europe: Varga János Tamás a magyar gazdaság fellendüléséről


Focus EuropeVarga János Tamást, a VJT & Partners irodavezető ügyvédét idézi a negyedévente megjelenő, az American Lawyer által kiadott Focus Europe legutóbbi száma.

A cikk optimistán vélekedik a közép-kelet-európai régióról, beleértve Lengyelországot, Csehországot, Ukrajnát és Magyarországot.

Varga János Tamás megemlíti a magyar kormány több olyan kezdeményezését is, amelyek az ország fellendülését segíthetik, így a munkajogi jogalkotást, valamint az ázsiai és egyéb külföldi befektetések ösztönzését is.

A cikk a Focus Europe, az American Lawyer kiegészítő kiadványának 2013. januári számában jelent meg. A teljes szöveg itt olvasható.